namosvgolfoffshore015010.gif namosvgolfoffshore015009.gif namosvgolfoffshore015008.gif namosvgolfoffshore015007.gif namosvgolfoffshore015006.gif
Updated
27-12-2009
namosvgolfoffshore015005.gif
Leden
contact
NAM OSV "Golfclub Offshore"
Golf Problemen
namosvgolfoffshore015003.gif
Situatie


Bunkerslag


Verhoogde greenLigging heuvelafwaarts
Hapering in start backswing


Diepe ligging


Moeilijke bunkerligging 'plugged'


Ligging
heuvelopwaarts


Onder de bal staan


Boven de bal slaan

Scheppen' van de bal'Getopte' chips
'Optillen' clubhoofdLange bunkerslagen
Hoe te 'slicen'


Hoe te 'hooken'Een laag schot


Een hoog schot
Zware rough
Voorover vallen


Achterover vallen
Mogelijke aanpak


Lijn de voeten naar links op en draai het clubblad open. Bal van L voet, 3/4 swing in de lijn van de voeten. Vlak achter de bal in het zand slaan. Goed doorslaan.

Voorzichtige approach, de bal tendeert naar rollen. Pitch met veel polsactie zodat de green de bal pakt en deze blijft liggen.
 
Neem de club die hogere balvlucht geeft; richt iets naar links, bal naar R voet. Buig 'hoogstgeplaatste' knie.Beweeg hoofd niet.

Ga goed staan, zet club op de grond, druk handen naar voren en haal dan club in één beweging naar achteren.

Bal iets meer van R voet. Swing steil en sla naar beneden. Sla goed door. De helling van het clubblad moet het werk doen.

Voeten iets op links oplijnen. Mik clubblad recht op het doel, handen naar voren. Tracht steil te swingen en sla vlak achter de bal krachtig in het zand en sla door!

Neem de club die de lagere vluchtbaan geeft, richt iets naar rechts. bal meer naar links. Buig 'hoogstgeplaatste' knie, lage backswing, doorslaan.

Neem club die hogere vluchtbaan geeft; korte grip, mik iets rechts van het doel, doorslaan.

Neem club die lagere balvlucht geeft; dichterbij staan, 'zitstand' tijdens de swing, gewicht op de hielen, mik iets links van het doel. Voorkom omhoogkomen tijdens de swing.

Oorzaak: Proberen de bal te 'liften' in de upswing. Korrektie: Sla eerst de bal, dan de plag, handen naar voren, gewicht op links.

Oorzaak: Achterovervallen in downswing. Korrektie: Relatief meer gewicht op links gedurende de hele swing. Polsen stijf. Sla goed door de bal.

Oorzaak: Dominante R hand Korrektie: Houd L arm gestrekt. Start backswing laag in één beweging. Goede heup inzet in downswing.

Gebruik een club met een grotere hellingshoek (waardoor de bal dus hoger vliegt). Neem de bal midden tussen de voeten. Ga stevig in het zand staan. Voeten, heupen en schouders zijn parallel aan de doellijn. Raak de bal eerst, daarna het zand.

Draai de club in je handen, zodat het clubblad open komt te staan t.o.v de swingrichting.

Draai de club in je handen, zodat het clubblad dicht (closed)Bal iets verder naar rechts. Houdt polsen stijf tijdens de swing, meer gewicht op links dan normaal. Sla goed door.

Bal iets verder naar rechts. Houdt polsen stijf tijdens de swing, meer gewicht op links dan normaal. Sla goed door.

Bal verder naar links, lijn voeten iets meer naar links op. handen ter hoogte van de bal, raak de bal op het laagste punt van de swing, meer actie in de pols. Meeste gewicht op R voet. komt te staan t.o.v de swingrichting.

Wees niet bang afstand op te offeren. Eerst uit de benarde positie. Grip stevig, sla goed door. Essentie, éérst de bal raken.

Oorzaak: Slechte gewichtsverdeling. Korrektie: Buig knieën, lichte zijpositie, verdeel gewicht over tenen en hakken.
Naar boven
Naar golftips
image003.gif